Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza: 1 porcja: 25 g, Ilość porcji w opakowaniu: 20, Dzienna porcja: 2x25 g= 50 g
|
|
100 g
|
RI* (100 g)
|
25 g
|
50 g
|
Wartość energetyczna
|
1579 kJ/
372 kcal
|
19%
|
395 kJ/
93 kcal
|
790 kJ/
186 kcal
|
Tłuszcz
|
1,6 g
|
2,3%
|
<0,5 g
|
0,8 g
|
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
1 g
|
5%
|
0,3 g
|
0,5 g
|
Węglowodany
|
5,2 g
|
2%
|
1,3 g
|
2,6 g
|
-w tym cukry
|
0,8 g
|
0,89%
|
<0,5 g
|
<0,5 g
|
Białko
|
84 g
|
168%
|
21 g
|
42 g
|
Sól
|
0,71 g
|
12%
|
0,18 g
|
0,36 g
|
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej.
|
Średnia zawartość aminokwasów w 1 porcji (25g)/ w porcji dziennej (50 g): Aminokwasy niezbędne (Walina•, Izoleucyna•, Leucyna•, Histydyna, Lizyna, Metionina, Fenyloalanina, Treonina, Tryptofan,): 9448 mg/18896 mg, Warunkowo niezbędne aminokwasy (Tyrozyna, Arginina, Cysteina, Prolina, Glutamina, Kwas glutaminowy): 7144 mg/14288 mg, Aminokwasy nie niezbędne (Alanina, Kwas asparaginowy, Glicyna, Seryna): 4408 mg/8816 mg. •BCAA łącznie w 1 porcji (25 g)/w dziennej porcji (50 g): 4489 mg/8978 mg.
Smak czekoladowy (chocolate) izolat białka serwatki (z mleka) 84% [izolat białka serwatki (z mleka), emulgatory: lecytyny (soja)], odtłuszczone kakao w proszku, L-glutamina, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białka mleka, stabilizator (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacze (mieszanina tokoferoli)], emulgator (lecytyny (soja)), substancja zagęszczająca (karagen, guma ksantanowa), aromaty, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna, substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, L-walina.
Smak czekoladowy-toffee (chocolate-toffee) izolat białka serwatki (z mleka) 86% [izolat białka serwatki (z mleka), emulgator: lecytyny (soja)], mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy i olej z ziaren palmowych, maltodekstryna, emulgatory (E471, E 472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], aromaty, l-glutamina, barwnik (karmel amoniakalny), emulgator: lecytyny (soja), sól, substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak cookies&cream izolat białka serwatki (mleko) 82% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], L-glutamina 5,5%, mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], aromaty, czekolada w proszku [masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator (lecytyny (soja)), aromat], emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), cynamon, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna 0,2%, L-izoleucyna 0,1%, L-walina 0,1%, substancja słodząca (sukraloza). Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów.
Smak orzechowy (hazelnut) izolat białka serwatki (mleko) 87% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], odtłuszczone kakao w proszku, mieszanka kremująca [tłuszcz palmowy, olej palmowy, maltodekstryna, emulgatory (E471, E472a), białko mleka, stabilizatory (fosforany potasu, alginian sodu), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli)], l-glutamina, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), aromaty, sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna , substancja słodząca (sukraloza), L-izoleucyna, l-walina.
Smak tiramisu izolat białka serwatki (mleko) 86% [izolat białka serwatki (mleko), emulgator (lecytyny (soja))], mieszanka kremująca [częściowo uwodorniony tłuszcz kokosowy, odtłuszczone mleko w proszku, emulgatory (E471, E472a), syrop glukozowy, sacharoza, białko mleka, stabilizator (fosforany potasu), substancja przeciwzbrylająca (fosforany wapnia)], L-glutamina 2,5%, aromaty, kawa rozpuszczalna, emulgator (lecytyny (soja)), substancje zagęszczające (karagen, guma ksantanowa), sól, substancja przeciwzbrylająca (dwutlenek krzemu), L-leucyna 0,2%, substancja słodząca (sukraloza), cynamon, L-izoleucyna 0,1%, L-walina 0,1%. Możliwa obecność mleka, jaj, glutenu, soi, skorupiaków, dwutlenku siarki i orzechów.
Jak przyjmować napój Iso Whey Zero w proszku?
Zalecane spożycie: Wymieszaj 1 porcję (25 g = 1 miarka wypełniona do górnej kreski = 2 czubate łyżki stołowe) proszku z 200 ml lub 350 ml2 wody w butelce z shakerem. (2W przypadku większego rozcieńczenia produkt gotowy do spożycia nie zawiera laktozy). W dni treningowe należy spożywać 1 porcję rano i 1 porcję bezpośrednio po treningu. W dni odpoczynku przyjmować 1 porcję po południu.
OSTRZEŻENIA:
4Wariant o smaku Caffé Latte zawiera kofeinę. Nie jest zalecany dla dzieci i kobiet w ciąży.
Spożywanie tego produktu nie może być zamiennikiem zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego trybu życia.