Wartości odżywcze
|
100g
|
%RWS**
|
30g
|
%RWS**
|
---|
Wartość energetyczna
|
1597kJ/377kcal
|
19%
|
479kJ/113kcal
|
6%
|
Tłuszcz
|
2,9g
|
4,10%
|
0,9g
|
1,20%
|
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
|
2g
|
10%
|
0,6g
|
3%
|
Węglowodany
|
2,6g
|
1%
|
0,8g
|
0,30%
|
w tym cukry
|
2,5g
|
2,80%
|
0,8g
|
0,80%
|
Białko
|
85g
|
170%
|
26g
|
51%
|
Sól
|
<0,3g
|
<5%
|
0,1g
|
1,70%
|
Izolat białka serwatki (z mleka)
|
98g
|
–
|
29g
|
–
|
** Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
* Składniki, gramatura oraz wartości odżywcze mogą się nieznacznie różnić w zależności od wariantu smakowego produktu.
Składniki Whey Protein Isolate: izolat białka serwatki (z mleka), stabilizator – guma arabska, regulator kwasowości – kwas jabłkowy, emulgator – lecytyny (ze słonecznika), aromat, substancja słodząca – sukraloza. Może zawierać białko jaj oraz orzechy.
Sposób użycia Whey Protein Isolate: 1 porcję 30g (1,5 miarki) rozpuścić w 150-180ml wody lub mleka. Spożywać 1-3 razy dziennie w zależności od zapotrzebowania. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.